Sälja guld på nätet eller pantbanken?

Pantbanken är det klassiska stället som folk brukar vända sig till när de är i ett starkt behov av pengar och vill sälja sitt guld. Hos pantbanken kan du pantsätta ditt guld eller sälja det för gott. Så vilket ska du då välja, sälja ditt guld till pantbanken eller sälja guld på nätet? Svaret är enkelt: sälj ditt guld på nätet. Det är nämligen så att pantbanken tenderar att betala alldeles för lite för ditt guld som du nu kommer att se.

Prisjämförelse guld

Här har vi på 14karat.se gjort en liten sammanställning över det guldpris du får hos Pantbanken Sverige och hos guldhandlaren SMS Guld.

14 karat guld – Pantbanken 120 kr/g. SMS Guld 175 kr/g.

18 karat guld – Pantbanken 155 kr/g. SMS Guld 217 kr/g.

24 karat guld – Pantbanken 220 kr/g. SMS Guld 321 kr/g

Som du ser får du alltså mer betalt för ditt 14 karat guld hos SMS Guld än för 18 karat hos Pantbanken och nästan lika mycket för ditt 18 karat guld som för ditt 24 karat guld hos Pantbanken. Om du till exempel säljer 20 gram 14 karat guld får du 1100 kr mer om du säljer guld på nätet än om du säljer det till pantbanken. Det är en riktigt stor skillnad det.

Observera att prisjämförelsen är gjord 29 okt 2013 och att priserna hela tiden förändras, men det ger i alla fall en bild av hur stor skillnaden är. Om du vill få det allra bästa priset för ditt guld hos SMS Guld måste du vänta på din utbetalning i 30 dagar, men det är det definitivt värt om du verkligen vill tjäna pengar på din guldförsäljning.

© 2021 14 karat. All Rights Reserved.
Powered by WordPress