Ta reda på hur vanlig infraröd bastuterapi bl.a. att använda värmefiltar/bastufiltar kan hjälpa alla aspekter av vardagen att påverkas av smärta, stelhet i leder och trötthet som följer med diagnosen reumatoid artrit. Från att borsta tänderna, till att gå upp ur sängen, laga mat och de övergripande begränsningarna för att röra på en kropp fylld av de obevekliga symtomen på reumatoid artrit, denna autoimmuna sjukdom är degenerativ och försvagande utan något känt botemedel.

 

Typisk behandling innebär symtomhantering och ett aggressivt farmaceutiskt tillvägagångssätt för att minska ledsvullnad och smärta. Med den föga kända orsaken till reumatoid artrit, tros långvariga tillstånd av stressrespons förvärra symtomen och öka perioder av sjukdomsaktivering. Detta påskyndar i slutändan de försämrade effekterna som detta tillstånd har på många system i kroppen, inklusive vanställande av extremiteterna.

 

Så kan infraröd bastuterapi hjälpa mot reumatoid artrit?

När det gäller att använda en infraröd bastumatta för artrit kan behandlingen vara ganska lovande. En sådan bastumatta finns hos NordicHigh. Under de senaste åren har fallstudier som involverar personer som diagnostiserats med reumatoid artrit med bredspektrumbehandling med infraröd bastu två gånger i veckan visat sig vara mycket framgångsrika för att hitta förlängda tillstånd av remission (1). Dessa fynd har skapat plattformen för början på en ny era i hur vi behandlar och främjar välbefinnandet för individer som lider av reumatoid artrit.

 

Om du, eller en älskad, lever med reumatoid artrit, läs vidare för att förstå hur infraröd bastuterapi kan hjälpa till att hantera och lindra symtom på reumatoid artrit.

 

Lär dig hur det infraröda ljusspektrumet påverkar kroppens system för att lindra symtom, läs om tidigare fallstudier som fann symtomlindring från infraröd bastuterapi, och upptäck slutligen hur regelbunden infraröd bastuterapi ger frihet från smärtsam ledsvullnad och håller reumatoid artrit i remission, så livet för dig eller din älskade kan leva fritt från försvagande smärta.